Om oss

Om oss

Innehaver Jurgita Sele

Jurgita Sele

Jeg er helsepersonell iht. helsepersonelloven § 48 med 4 års erfaring som intensiv sykepleier fra en intensiv avdeling for hjerte, -kar, -operasjoner og hjerte, -lunge, -transplantasjoner og 15 års erfaring som tannlege.

I 2021 har jeg fullført videreutdanning innen estetisk dermatologisk medisin og hudpleie ved Senzie Akademi. Endringer i livssituasjonen min og mange år med Rosacea (hud sykdom) har ført til at jeg bestemte meg for å lære mer om hud, fordype meg ytterligere i hudens anatomi, fysiologi, patofysiologi, kjemi og mye mer.

Jeg har opparbeidet meg en rekke diverse etterutdanninger innen odontologi med diplomer og sertifikater. Videreutdanning ved Senzie Akademi (tidligere Universitet Sørøst-Norge) har vært meget motiverende og meningsfullt. Dette er et fagområde som krever kontinuerlig etterutdanning og oppdatering. Mitt mål er å finne de beste og tryggeste måter å bevare hud og helse for meg, min familie og mine kunder, tatt i betraktning både korttids og langtids konsekvenser.

Som privatperson har jeg i over 30 år vært opptatt av helse og forebygging av sykdom. Langvarige og livstruende sykdommer i nær familie førte til at jeg allerede som barn begynte å studere menneskekropp og sinn. Kontinuerlig læring, kompetanse heving og studering i over flere 10 år er blitt en livsstil.

Jeg har et helhetlig syn og filosofi om liv, helse og oss, mennesker, og synes det er utrolig spennende å være under kontinuerlig utvikling både som fagperson og som privatperson. Hud er et multifunksjonelt, multidimensjonelt organ og er vanskelig å forstå hvis ikke en har et helhetlig perspektiv på det. Hud er en del av vår kropp og psyke og gjenspeiler mye av det som skjer inni oss.

Det er mange myter om hud der ute. En av dem er at vi eldes med tiden som går, men det er ikke helt sant. Sannheten er: vi eldes med den tiden vi utsetter oss for negative faktorer. Photoaldring (extrinsic) forårsaker 80% av aldrings symptomer, kun 20% er forårsaket av kronologisk (intrinsic) aldring.

Negative faktorer som UV-stråling, blått-lys, forurensing, stress, røyking, ubalansert kost, lite fysisk aktivitet fremskynder hudaldring og forårsaker diverse hudtilstander, hud sykdommer og bl.a. hudkreft. Det er mye som kan forebygges med hjelp av kunnskap og bevissthet.

Hvordan jeg jobber?

Ansiktet vårt består av flere lag. Aldringsendringer skjer på tvers i alle lag: hud, fettvev, muskler, fascier, ligamenter, og ben. Det eneste laget som vi aktivt kan påvirke er hud. Hud er også det laget som er hardest rammet av ytre (miljø) faktorer.

Jeg starter alltid med konsultasjon og undersøkelse. Deretter lager jeg, i samarbeid med kunden, behandlingsplan ut ifra kunden sitt behov og kliniske situasjon (hudtype og hudtilstand).

Jeg har mye fokus på terapeutisk hjemmeprogram for kunden, hvor vi målrettet jobber med hudcellestruktur og funksjon. Cellestruktur definerer funksjon. Dette er som et fundament hvis man ønsker gode resultater. Mitt fokus er forebygging og minimal invasiv behandling.

Kallos AS er i samarbeid med lege Pedro Pablo Lozada Escalona.

Sertifikater

Handlekurv